FEDRARO - DOBRODOŠLI !

IMG_9173.JPG

ФЕСТИВАЛ ФЕДРАРО - 15 година

Ocena korisnika:   / 2
Поштовани пријатељи културе, монографије *ПЕТНАЕСТ ГОДИНА ФЕСТИВАЛА ФЕДРАРО 1997-2012* свакако не би било без града Крушевца који од самог почетка финансијски подржава ФЕДРАРО, а подржао је и омогућио и штампање ове монографије. А сама монографија би свакако остала непотпуна без осврта на улогу коју је у стварању ФЕДРАРА имао Миомир Ристовић Хари - Први председник организационог одбора ФЕДРАРА. Дакле, Миомир Хари Ристовић је био свестрана личност, и о његовим бројним активностима ће се тек писати, а ја вечерас истичем да је његова помоћ била значајна за рађање ФЕДРАРА - Фестивала драмског аматеризма Расинског округа.

Наравно ФЕДРАРО су помогли и многи други појединци и установе, а највише и пресудно драмске дружине и глумци аматери из свих општина Расинског округа својим учешћем на ФЕДРАРУ и ја им се овом приликом још једном јавно захваљујем. Посебно се захваљујем свим председницима организационог одбора и савета ФЕДРАРА, почев од Бранислава Јовановића и Невенке Ђорђевић па све до Будимира Симића, Бобана Алексића, Лидије Јевремовић и Милоша Обрадовића. Користим ову прилику да у знак захвалности свима који су помогли и помажу ФЕДРАРО садашњем председнику савета ФЕДРАРА Милошу Обрадовићу предам специјални примерак ове монографије као симбол трајања ФЕДРАРА. ХВАЛА СВИМА!

Уредник монографије Љубодраг Обрадовић

Отварање ликовне колоније Федраро (2011-2012)


Сцена из представе *ПРОСИДБА* А.П. Чехова у режији Дејана Радојевића и
игрању драмске секције КУД-а Вук Караџић из Треботина, Жабара и М. Врбнице


Драгиша Степановић, Јелена Ђорђевић и Спасоје Ж. Миловановић

Opširnije: ФЕСТИВАЛ ФЕДРАРО - 15 година

ИДЕМ У ЛОВ - Варваринско позориште

Ocena korisnika:   / 2
У Дому културе у Треботину 17.05.2012. године одиграна је представа Жоржа Фејдоа *ИДЕМ У ЛОВ* у режији Зорана Обрадовића и извођењу ГРАДСКОГ АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА ВАРВАРИН. Пре подне у оквиру *ФЕДРАРА ЗА НАЈМЛАЂЕ* изведедена је представа драмске секције ОШ „Брана Павловић“ коју је написала Љиљана Браловић *ЦИЉ ОПРАВДАВА СРЕДСТВО*, у режији: Браниславе Тодоровић и Вера Поповић. Погледајте како је то изгледало...


Сцена из представе *ИДЕМ У ЛОВ*

Opširnije: ИДЕМ У ЛОВ - Варваринско позориште

Уручене награде 16 ФЕДРАРА

Ocena korisnika:   / 0
У дому културе у Треботину је 19.05.2012. године завршен 16 ФЕДРАРО. Пре проглашавања победника и уручивања награда промовисана је монофрафија *15 ГОДИНА ФЕДРАРА* и изведена представа Културног центра Крушевац *ПУШЋАЈ ГУСКУ ОЧИ ТИ ИСПАЛЕ* у режији Микија Стаменковића и игрању Драгана Ракића Сингера. Истог дана  у етно кући Слободана Стојановића одржан је и округли сто на тему *МЕНАЏМЕНТ У КУЛТУРИ И ФЕДРАРО*.


Чланови жирија и добитници награда 16 ФЕДРАРА


Најбоља је представа Душка Радовића, “ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ” ТРСТЕНИЧКОГ
ПОЗОРИШТА, у режији Браниславе Стефановић

Opširnije: Уручене награде 16 ФЕДРАРА

ТРИ СЕСТРЕ - Екон.-Трг. школа

Ocena korisnika:   / 0
У Дому културе у Треботину 17.05.2012. године је изведена представа  А.П. Чехова *ТРИ СЕСТРЕ*  у извођењу драмског студија Економско-Трговинске школе. Погледајте како је то изгледало...


Сцена из представе *ТРИ СЕСТРЕ*
 

Opširnije: ТРИ СЕСТРЕ - Екон.-Трг. школа

*ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ* Трстеник

Ocena korisnika:   / 3
Представом Душка Радовића *ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ* Трстеничког позоришта коју је режирала Бранислава Стефановић, 10. маја 2012. године у Трстенику је почео 16 Фестивал драмског аматерског стваралаштва Расинског округа (ФЕДРАРО). Представу је пратио жири Федрара у саставу: Милија Вуковић, глумац - председник; Љубодраг Обрадовић, члан; Радоје Савић, члан, као и заменик начелника градске управе Крушевца Мирослав Мића Живановић.

Сцена из представе Душка Радовића *ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ* Трстеничког
позоришта коју је режирала Бранислава Стефановић

Opširnije: *ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ* Трстеник

*БУБА У УХУ* Гимназије Крушевац

Ocena korisnika:   / 0
У дому културе у Треботину је 16.05.2012. године ГИМНАЗИЈА — Крушевац је извела представу Жоржа Фејдоа, “БУБА У УХУ“, у режији Ана Мурганић и асистента режије Немање Стојановића. Представа је наишла на велику подршку публике федрара и добила прву награду жирија публике.


Сцена из представе *БУБА У УХУ* ГИМНАЗИЈЕ Крушевац

Opširnije: *БУБА У УХУ* Гимназије Крушевац

ЗВАНИЧНО ОТВОРЕН 16-ти ФЕДРАРО

Ocena korisnika:   / 0
Представом А.П. Чехова *ПРОСИДБА* у режија Дејана Радојевића и извођењу КУД-а Вук Караџић из Треботина, Жабара и Мале Врбнице 15.05.2012. године у Дому Културе у Треботину званично је отворен је 16-ти ФЕДРАРО. Овогодишњи Фестивал драмског аматерског стваралаштва Расинског округа отворила је председница Скупштине града Крушевца Весна Весковић. Друга  је била представа Емилиа Карбаљида *ДВА МИРИСА РУЖЕ* коју су одиграли чланови драмског студија Центра за културне делатности и библиотекарство из Бруса  у режији Градимира Павловића. Пре отварања 16-тог ФЕДРАРА мр Ратко Тодосијевић, сликар је отворио изложбу слика са овогодишње Ликовне колоније *ФЕДРАРО 2012*.


Сцена из *ПРОСИДБЕ* КУД-а Вук Караџић из Треботина, Жабара и Мале Врбнице


Сцена из Бруске представе *ДВА МИРИСА РУЖЕ*


мр Ратко Тодосијевић, сликар отвара изложбу слика

Opširnije: ЗВАНИЧНО ОТВОРЕН 16-ти ФЕДРАРО

16-ти СУПЕС - ПоезијаСЦГ

Ocena korisnika:   / 1
Поштовани песници, На XIII сусретима песника ПоезијаСЦГ, односно на 16-том СУПЕСУ 12 маја 2012. године у етно кући Слободана Стојановића, промовисана је наша нова књига *ВЕТРЕЊАЧА*. У сваком случају за све присутне био је то изузетан доживљај јер смо тада  промовисали и песму године, а тиме и песника године сајта ПоезијаСЦГ. У програму који смо водили и осмислили Светлана Ђурђевић и ја (Љубодраг Обрадовић) представили смо и песнике који су били други и трећи, као и песника који је добио највише Ваших гласова у анкети на БЛОГУ ПоезијаРС... И наравно поезију свих присутних песника... Прочитајте моју причу о овим сусретима, више је у слици него у речима...

У такмичењу за ПЕСМУ 2011 ГОДИНЕ, први пут од кад такмичење постоји изабране су равноправно две песме:

Друго место заузела је песма PARANJE DUŠE – Светлане Ђурђевић, а треће KNJIGA VREMENA - Виде Ненадић. Гласовима чланова и посетилаца сајта PoezijaRS за песму 2011. године изабрана је песма MISLIЗорана Јовановића - Христова.


Песници... и


Песници... и


Песници!


и онда почиње... песничка идила коју су осмислили...

Opširnije: 16-ти СУПЕС - ПоезијаСЦГ

ФЕДРАРО 2012 - ПРОГРАМ

Ocena korisnika:   / 0

ПРОГРАМ ФЕДРАРА  од 10 до 19. маја 2012. године

 ДОМ КУЛТУРЕ ТРЕБОТИН И ЕТНО КУЋА ЖАБАРЕ

 

Opširnije: ФЕДРАРО 2012 - ПРОГРАМ

FEDRARO 2012 - Poziv za učešće

Ocena korisnika:   / 0
29.02.2012. године у просторијама Града Крушевца одржан је састанак организационог одбора и савета Фестивала драмског аматерског стваралаштва Расинског округа (ФЕДРАРО), на коме су донете потребне одлуке за реализацију ФЕДРАРА 2012 и са кога је упућен позив свим зантересованим за учешће на фестивалу. Састанку је председавала директорка КПЗ Јасмина Милић, а међу присутнима су били и председница Скупштине града Крушевца и директор Културног центра Крушевац Љубодраг Обрадовић.


Детаљ са састанка организационог одбора ФЕДРАРА
 

ШЕСНАЕСТИ ФЕДРАРО ће се одржати
од 11. до 20 маја 2012. године у Треботину и Жабару.

  ТЕКСТ ПОЗИВА

Поштовани пријатељи и сарадници,

У току 2012. године, по шеснаести пут, организује се Фестивал драмског аматерског стваралаштва Расинског округа - ФЕДРАРО 2012, на коме имају право ућешћа сва аматерска позориша, драмски студији, секције и групе са територије Расинског округа, под јединим условом - да могу да прикажу Драмску представу која до сада није играна на овом фестивалу.

Opširnije: FEDRARO 2012 - Poziv za učešće